Şanlıurfa’da Gazze için 1 kilometrelik çizim!

Şanlıurfa'da, Gazze'de yaşanan soykırımın birinci yıl dönümünde “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte çocuklar, 1 kilometre uzunluğundaki tuvallere Gazze'deki acılara dair duygularını ve düşüncelerini resmetti

Şanlıurfa’da Gazze için 1 kilometrelik çizim!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHH ve Yetim Vakfı tarafından düzenlenen “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği, Gazze’de yaşanan soykırımın birinci yıl dönümünde anlamlı bir farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi. Dergâh Balıklıgöl Platosu’nda yapılan etkinlikte, çocuklar, anneler ve katılımcılar, 1 kilometre uzunluğundaki tuvallere (kâğıtlara) duygularını ve düşüncelerini yazıp çizdiler.

Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila, etkinlikte yaptığı açıklamada, “Amacımız, Filistinli çocukların ve Gazze halkının bir yıldır yaşadığı zorlukları tüm dünyaya duyurmak” dedi. Atila, katılımcıların hazırladığı resimlerle, sloganlarla ve şiirlerle Gazze’deki duruma dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Etkinlik, aileler ve çocukların katılımıyla bir insan zincirinin oluşturulmasıyla devam etti. Katılımcılar, Filistinli kardeşleri için hayallerini ve dileklerini tuvallerde ifade etti.

Şanlıurfa İHH Yetim Birim Başkanı Mahmut Aslan ise açıklamasında, “Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki tüm kardeşlerimizin seslerini duyurmak için bir araya geldik” dedi. Aslan, bu etkinliğin sadece Filistin için değil, Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen gibi yerlerdeki tüm çocuklar için de özgürce oyun oynama umudunu taşıdığını vurguladı.

Organizasyona katılan STK’lara ve gönüllülere teşekkür eden Aslan, “Rabbimizden niyazımız, bu zulüm ve işgalin tez vakitte son bulmasıdır” diyerek etkinliğin amacını ve önemini yineledi.

Bu anlamlı etkinlik, katılımcılar arasında dayanışmayı artırarak Filistinli çocukların sesini duyurmayı ve zulmü kınamayı amaçladı.

 

Şanlıurfa’da Gazze için 1 kilometrelik çizim!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.